Mūsų istorija

 

2002-ieji. Vasara. Mūsų dėmesys ir energija sutelkti į ekstremalų riedučių sportą.
Dėmesiui nuslūgus, kyla poreikis atsigaivinti, bet tai laukiniai 2002-ieji.
Visa, kas nenuobodu, kas gaivina – cukrumi, sintetika paženklinta.
Laikui bėgant alternatyvų nepasirodė, o idealaus gėrimo stygius ir toliau kankino.

Po kelių sausros ir ieškojimo metų, mūsų dėmesys ir energija ėmė dalintis į lygias dalis. Po intensyvių treniruočių ėmėme eksperimentuoti naktimis – ieškoti gėrimo, kuris nukautų importinę, cukruotą pasiūlą. Nebuvo tai lengviausias kelias, bet tokio niekuomet mums nereikėjo. Norėjosi sumerkti rankas į idėją, išrasti skonį ir sudėtį, kurie išlaisvina. Mūsų kriterijai buvo griežti – organiška, natūralu, gaivina. Pirmiausia, išbandėmę naminę girą, bet nesužavėjo. Reikėjo subtiliau, plačiau, dabar ir čia. Taip mūsų virtuvėje prasidėjo kombucha.

Ne iš mados, ne dėl uždarbio, o iš asmeninio poreikio natūralumui. Du metus virėme, klydome, fermentavome ir eksperimentavome. Eureka momentus sekė degustacijos. Pirmiausia draugams, vėliau draugų draugams. Draugų daugėjo, procesai sudetingėjo, tačiau aišku viena – radome tai, kas subalansuota. Ne per rūgštu, ne per gazuota. Svarbiausia – ne per saldu, nes tai suterštų natūralumo idėją.

Iki šių dienų gaminame taip, kaip tiko mums, draugams ir, galbūt, jums. Visu kombuchos gamybos procesu rūpinamės patys, savo rankom, begaliniu dėmesiu. Mums tai ideali, nepasterizuota ir gyva kombucha, bet kaip sakoma – kaip kam.

Niekada nenustosime tobulėti ir ieškoti – išskirtinių skonių, planetai draugiškų bei vizionieriškų pakuočių. Gali kilti klausimas “kodėl skardinė?”. Iš noro tobulėti, ne tik prieš save, bet ir prieš planetą. Taupydami gamtos resursus, netaupome gero skonio. Tai visuomet bus mūsų darbo epicentras ir jūsų malonumas.

Organiska kombucha